dimecres, 9 de juliol del 2008

ESCARAMUZA/ESCARMOUCHE



Després de mesos de navegar per la xarxa i preguntar-nos, sense descans, què és la literatura digital (una pregunta que, per sort, continua amb un gran interrogant), els alumnes de l’especialitat de “Literatura Digital/Les textualitats electròniques”, hem estat convidats a fer l’anàlisi d’una obra digital com a treball final.

Aquesta proposta, que a priori pot semblar força senzilla, ens aboca, al meu entendre, a un terreny pantanós i de difícil sortida...

Com escollir (bé) una obra de literatura digital si encara no he acabat de decidir-me sobre el què és literatura digital? (Si amb prou feines tenia decidit què era literatura “a seques”!!!)

Un cop escollida l’obra amb més o menys convenciment: Què en dic? Com ho dic? Puc partir de manuals tradicionals o han quedat totalment obsolets? On és el gènere? On és l’autor? On és la literarietat?

...

Finalment, recorro a Philippe Bootz que m’ajuda a marcar certs límits en les meves incerteses, posant llistons damunt del fang per ajudar-me a avançar, tremolosament, però sense enfonsar-me.